Glas Javnosti

Prvo jedini prežive PAD ŽIČARE, a sada ga KIDNAPOVALI?! Dečaku se gubi trag u Izraelu

Svet
Autor: Glas javnosti

Italijanske vlasti otvorile su istragu nakon što je dečaka, jedinog preživelog smrtonosnog pada žičare u maju, deda odveo u Izrael.

Roditelji Ejtana Birana, njegov mlađi brat, prababa i pradeda bili su među 14 osoba koji su poginuli u strašnoj nesreći.

Dečak je od puštanja iz bolnice bio predat na čuvanje očevoj strani porodice ali je rodbina sa majčine strane zatražila starateljstvo nad njim.


Ejtanova porodica je nekoliko godina živela u Italiji pre pada žičare i njegovoj tetki sa očeve strane, Aji Biran Nirko je u junu dodeljeno starateljstvo.

Proteklog vikenda, Ejtana je deka sa majčine strane Šmulik Peleg, koji se preselio u Italiju posle nesreće i koji je imao prava da ga posećuje, privatnim avionom i uz pomoć dečakovog izraelskog pasoša, izveo iz zemlje. Izraelske diplomate su potvrdile da je stigao u Izrael.

Ejtanova tetka sa majčine strane Gali Peleg podnela je zahtev za usvajanjem u avgustu, tvrdeći da dečaka drže kao taoca u Italiji, prenosi BBC.

- Nismo oteli Ejtana... mi smo ga doveli kući - rekla je ona izraelskom radiju i dodala da su Ejtanovi roditelji hteli da se vrate u Italiju pre nesreće.

Tetka sa očeve strane, međutim je listu Korijere de la Sera rekla da je ovo "još jedna tragedija za Ejtana".

Istraga uzroka pada žičare još uvek je u toku, ali se veruje da su kočnice namerno bile onesposobljene zbog čega, kada je glavni kabl koji je držao žičaru pukao, nije postojalo ništa što bi moglo da zadrži kabinu da se ne surva u provaliju.

Trinaest osoba je preminulo na licu mesta, uključujući i dvogodišnje dete, dok je još jedno dete preminulo kasnije u bolnici.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP