Glas Javnosti

PRVI PUT SKAKALA PADOBRANOM PA POGINULA: Roditelji sa zemlje GLEDALI SMRT ĆERKE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Džijana Triplikata (18) iz Atlante nakon završetka srednje škola odlučila je da isproba nešto novo u svom životu i odlučila se na prvi skok padobranom, ali se ceo događaj pretvorio u tragediju koju su posmatrali i njeni roditelji sa zemlje. 

Džijana je naime protekle nedjelje, nakon što je nešto pošlo pogrešno prilikom skoka, poginula zajedno sa svojim iskusnim instruktorom. Nesreća se dogodila u Atlanti, glavnom gradu savezne države Džordžija. Njeni roditelji gledali su s zemlje, videli su da se padobran vrti u vazduhu  te da nešto nije u redu. Tek kasnije su saznali da je reč o njihovoj kćeri. 

"Toliko smo se radovali razgovoru s njom nakon što sleti na tlo, toliko smo hteli čuti njene doživljaje", prepričava njen otac Džoi, prenosi CNN.

"Osećam se kao da smo pokradeni, da smo pokradeni za ostatak života, to je toliko bolno", dodao je. 

Šerif iz okruga Upson, Den Kilgor, saopđtio je javnosti da su tinejdžerka i 35-godišnji instruktor Nik Eposito umrli na licu mesta. 

"Nedugo nakon izlaska iz aviona, primarni padobran se nije otvorio kako treba i došlo je do nekontrolisanog vrtenja. Rezervni padobran otvorio se na vrlo maloj visini, zapravo, nije se uopšte otvorio do kraja", kazao je Kilgor.

Koliko se rietko zapravo događaju ovakve tragedije pokazuju brojke. U 2019. godini SAD beleži 15 smrtnih slučajeva povezanih s padobranstvom od ukupno 3,3 milijuna skokova, podaci su Udruženja padobranaca SAD-a. Skakanje u tandemu - ono što je preminula Triplikata pokušala, još je sigurnije. 

Beleži se jedan smrtni slučaj na 500.000 skokova u tandemu u proteklih deset godina, navodi isti izvor. 

Roditelji su preminulu Dženin opisali kao atipičnu tinejdžerku. Kazali su da je bila "posebna" te da im nikada nije pravila probleme. Porodica je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi sakupila novac za pogreb.

(Izvor: Index.hr)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR