Glas Javnosti

Prva letelica za prevoz putnika bez pilota dobila dozvolu za poletanje (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Letelica se može široko primeniti u oblastima kao što su prevoz putnika, vazdušne ture, vazdušna logistika i reagovanje u hitnim slučajevima

Kineske vlasti za civilno vazduhoplovstvo izdale su sertifikat za proizvodnju domaće bespilotne električne letelice EH216-S za vertikalno poletanje i sletanje (eVTOL) za prevoz putnika.

Sertifikat, koji je izdala Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kine, prvi je sertifikat u svetu koji je dodeljen za proizvodnju u ovoj industriji i predstavlja značajan korak ka masovnoj proizvodnji za eVTOL avione, prenosi Kineski međunarodni radio. EH216-S razvio je i proizveo Ehang iz Guangdžoua, a reč je o vodećoj svetskoj kompaniji za tehnološku platformu za urbanu vazdušnu mobilnost.


Letelica se može široko primeniti u oblastima kao što su prevoz putnika, vazdušne ture, vazdušna logistika i reagovanje u hitnim slučajevima.

 

Visoka je 1,93 metra i široka 5,73 metra, sa maksimalnom poletnom težinom od 620 kilograma, koja je predviđena za prevoz dva putnika sa prtljagom.

Letelica može da putuje do 30 kilometara maksimalnom brzinom od 130 kilometara na sat.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR