Glas Javnosti

Proveo u zatvoru 30 godina bez ikakvog razloga: Zamalo izbegao smrtnu kaznu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Danijel Gvin je oslobođen krivice i pušten iz zatvora u Pensilvaniji nakon što je tužilaštvo reklo da je pronašlo greške prilikom istrage.

Muškarac iz američke savezne države Pensilvanije, koji je osuđen na smrt u vezi sa ubistvom žene i podmetanja požara, oslobođen je krivice 30 godine kasnije, saopšteno je iz kancelarije okružnog tužilaštva Filadelfije.

Danijel Gvin je oslobođen krivice i pušten iz zatvora u Pensilvaniji nakon što je tužilaštvo reklo da je pronašlo greške prilikom istrage za ubistvo prvog stepena.
- Oslobađanje Danijela Gvina je čin oslobađanja čoveka koji je očigledno nevin. Nažalost, ovo ukazuje na eru netačne, i u to vreme lošeg rada policije i tužilaštva, koje je poljuljalo poverenje u naše zajednice do današnjeg dana - rekao je okružni tužilac Filadelfije Leri Krasner.

 

Beskućnica Marša Smit ubijena je 20. novembra 1994. godine, nakon što je izbio požar u nenaseljenoj zgradu u zapadnoj Filadelfiji, prenela je tada štampa.

Tužillaštvo je tada reklo da su Smit, Gvin i još tri osobe bile prisutne u zgradi u vreme požara.

Porota se prilikom donošenja presude oslanjalo na netačna svedočenja dva svedoka i Gvinovo priznanje, koje je on ispričao i za koje je utvrđeno da je u skladu sa načinom na koji je požar izbio, navodi se u saopštenju.Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR