Glas Javnosti

Provalnik ubio bebisiterku TIGANJEM: Otišla da obezbedi bolju budućnost svojoj deci, ŽIVOT DALA ZA TUĐU! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Teresa Scaveli je bebisiterka koja je pokušala da zaštiti troje dece od pomahnitalog provalnika, koji je na kraju nesrećnu ženu ubio. Policija je po dolasku u kuću likvidirala napadača.

Teresa je četrdesetšestogodišnja Italijanka koja je u Švajcarskoj radila kao bebisiterka.

Ubistvo ove žene se dogodilo u Sankt Galenu 2. septembra, kada je psihički nestabilan mladić upao u kuću porodice čiju decu je Tereza čuvala.

On je prethodno devojčice pratio do kuće u koju je iznenada upao.

- Tereza je kroz prozor videla da neki manijak prati devojčice dok su se vraćale iz škole i odmah je izašla da ih dočeka, kako bi manijak znao da deca nisu sama. Međutim, on je iskoristio trenutak kada je ona okrenula leđa da bi ih pustila u kuću i uleteo je unutra zajedno sa njima - pričaju prijatelji ubijene žene.

Ona je nakon upada manijaka u kuću na sve načine pokušala da zaštiti decu od manijaka, pa se upustila i u fizički obračun sa njim kako bi ga izbacila iz kuće.

Na kraju je zgrabio tiganj kojim je tukao u glavu nesrećnu ženu sve dok nije pala na pod i preminula.

Policija je po dolasku u kuću likvidirala napadača, ali za Terezu nije bilo spasa.

- Nije spasla jedno, spasla je troje, ali takva je bila ona. Uvek je štitila nedužne. To bi uradila i da ih nije znala, a ovu decu je volela kao svoju - rekla je majka ubijene Tereze stojeći u nedelju kraj ćerkinog kovčega.

Ona je objasnila da je kobnog dana Tereza trebalo da čuva dve sestrice o kojima je brinula već izvesno vreme, a da je nešto ranije od komšija preuzela i njihovog četvorogodišnjeg sina, kako bi se igrao sa devojčicama kada stignu iz škole. Mališan je u trenutku napada bio gore na spratu sa Terezinom prijateljicom, koja je i pozvala policiju kada je čula galamu u prizemlju.

Dok je policija stigla, napadač, koji je kasnije identifikovan kao Stiv V. (22) je uspeo da zada Terezi više jakih udaraca u glavu, koji su, ispostaviće se, bili fatalni. Iako je Tereza bila živa po dolasku policije, nedugo nakon što su likvidirali napadača i ona je izdahnula na putu do bolnice.

Otišla da deci obezbedi bolju budućnost

Tereza je za sobom ostavila supruga i troje starije dece. Ona je prošle godine donela odluku da se preseli u Švajcarsku gde je radila kao dadilja i kućna pomoćnica u jednoj bogatoj porodici.

- Otišla je trbuhom za kruhom, da deci obezbedi bolje sutra, a vratila nam se u koferu - neutešna je njena majka.

 

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR