Glas Javnosti

GLADNI SMO: Protesti u SAD protiv vanrednih mera

Svet
Autor: Glas Javnosti

Zbog vanrednih restriktivnih mera donetih u 42 američke savezne države koje su rezultirale poremećajem svakodnevnog života ljudi i kolapsom ekonomije, određeni broj građana odlučio se da sa ulica američkih gradova uputi protrest guvernerima i apeluje da preispitaju restriktivne mere.

Nekoliko desetina nezadovoljnih građana, uglavnom mlađih pristalica predsednika Donalda Trampa, okupilo se danas u Ričmondu, glavnom gradu Virdžinije na čijem je čelu guvrener Ralf Nortam iz Demokratske stranke i kritikovalo restrfiktivne mere, prenosi Rojters.

U saveznoj državi Mičigen, koju vodi guvrenerka Gričen Vajtmer, viđena kao ozbiljna kandidatkinja za potpredsednički nominaciju demokratske stranke, hiljade građana blokirale su saobraćaj u glavnom gradu Lansingu, dok su demonstranti u Kentakiju prekinuli popodnevnu konferenciju za novinare guvernera, demokrate Endija Bešira, uzvikujući "hoćemo da radimo".

Slični protesti održani su ove nedelje i u državama Juta, Severna Karolina i Ohajo, a najavljene su do kraja nedelje i u Oregonu, Ajdahu i Teksasu.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR