Glas Javnosti

Biće skoro propast sveta: I zaposleni u bordelima protestuju

Svet
Autor: Glas javnosti

U celoj Nemačkoj zbog pandemije bordeli su zatvoreni već skoro četiri meseca.

Radnice u bordelima i vlasnice i vlasnici kupleraja više nemaju razumevanja za ovu meru te su održali protest.

Život konačno mora da se vrati u bordele – sa tim zahtevom su u subotu uveče stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu. Na nekima od transparenata je pisalo: "Mi smo profesionalci za higijenu" i "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone".

- Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar, rekla je za DW Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim rečima, dugo su imali razumevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

- U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva korone u vezi sa posetama bordelu, naglašava Veber. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske.

Nerazumevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtevaju telesnu blizinu, poput masaže, poseta sauna ili tetoviranja.

U Nemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, veruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem.

(Izvor: Dojče vele/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR