Glas Javnosti

PROSTITUTKE OKUPIRALE DAVOS: Samit svetskih lidera okupio elitne SEKSUALNE RADNICE! Za noć naplate i po 2.300 evra

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Svetska elita, koja se na samitu u Davosu bavi najvećim svetskim problemima - uključujući rodnu nejednakost - podstiče talas prostitucije u švajcarskom letovalištu, prenosi Dejli mejl.

Potražnja za „seksualnim radnicima” svake godine naglo raste na okupljanju svetskih lidera i biznismena koji dolaze iz celog sveta da se međusobno druže, ali očigledno traže i drugačiju vrstu kompanije.

Dame u pratnji su rezervisane da stignu u iste hotele u kojima borave najviši lideri i njihovo osoblje tokom petodnevnog samita koji je počeo 16. januara.

Jedna prostitutka visokog profila, po imenu Liana, rekla je da se za tu priliku oblači u poslovnu odeću kako se ne bi istakla među rukovodiocima, uprkos tome što je prostitucija u Švajcarskoj legalna. Ona je za nemački Bild rekla da se redovno viđa sa Amerikancem koji poseti Švajcarsku nekoliko puta godišnje, a koji je takođe među 2.700 učesnika konferencije.

Lijana nije jeftina: naplaćuje oko 700 evra za sat ili 2300 za celu noć, plus putni troškovi. Menadžer službe za pratnju u Argauu, manje od 200 kilometara od Davosa, kaže da je već primila 11 rezervacija i 25 upita i da očekuje još mnogo ove nedelje.

Salome Balthus, seksualna radnica i spisateljica, objavila je na Tviteru: „Upoznavanje u Švajcarskoj tokom #VVF znači gledati u njuške čuvara u hodnicima hotela u 2 sata ujutro, deliti sa njima besplatne čokoladice iz restorana i ogovarati bogate... "Ova 36-godišnjakinja boravi u hotelu u blizini Davosa tokom Svetskog ekonomskog foruma, ali je naravno odbila da otkrije ko su njeni uticajni klijenti. „Verujte mi, ne želite da ulazite u parnicu sa njima".

Novinari Tajmsa su 2020. otkrili da je najmanje stotinu prostitutki putovalo u Davos na samit, prema rečima jednog švajcarskog policajca. A zvanični vozač na ovom sastanku je rekao da je vozio prostitutku koja mu je rekla da ju je njen "šef" naterao da u hotelu za delegate uslužuje mnogo starijeg klijenta.

Sve se to odvija u pozadini skupa na kojem će se ove godine raspravljati o temama kao što su rat u Ukrajini, globalne stope inflacije, klimatske promene i globalna nejednakost. Da gospoda ne bi htela da se opusti posle ovako teških rasprava o hitnim pitanjima... Dejli mejl nije objavio ni jedan red o žigolima, koji bi možda i ovih dana imali posla oko Davosa.

Ovaj elitni skup redovno napadaju kritičari koji tvrde da su učesnici previše van kontakta ili da su previše orijentisani na profit ili moć da bi odgovorili na potrebe običnih ljudi i planete. Tokom cele nedelje, kritičari i aktivisti će čekati ispred konferencijskog centra u Davosu da pozovu na odgovornost donosioce političkih odluka i poslovne lidere. Možda bi i oni u ovoj priči mogli da nađu razlog za protest?

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR