Glas Javnosti

Virtuelna Proslava rođendana Nikole Tesle, evo kako možete gledati

Svet
Autor: Glas javnosti

Teslina naučna fondacija uputila je poziv za virtuelnu proslavu Teslinog rođendana putem Zoom aplikacije tokom koje će biti prikazan niz prezentacija i demonstracija u znak poštovanja života i zaveštanja Tesle u modernoj nauci i obrazovanju.

Program će sadržati:
– uvod u Teslinu naučnu fondaciju: rad i misija
– čitanje deklaracije o nezavisnosti energije
– demonstracija pokretnih grafika i prezentacija rada studenata
– osnivanje Teslinog kluba u vašoj školi
– gost predavač Phd. Michael Pravica: kako Tesline ideje mogu da pomognu rešenju COVID-19
– uživo: pitanja i odgovori

Kliknite  ovde da se pridružite Zoom događaju.

Gost predavač: profesor Majkl Pravica


Profesor Majkl Pravica je eksperimentalni fizičar kondenzovane materije i spektroskopist koji je dobio svoju fakultetsku diplomu od Caltech-a a Masters i Ph.D. sa Harvard univerziteta.

Profesor je fizike na Nevada univerzitetu u Las Vegasu gde radi na korisnim tvrdim rendgenima, fotohemiji kao sredstvu za pokretanje nove hemije korišćenjem visokih stepena jonizujućih i vrlo prodirujućih svojstava tvrdih
rendgenskih zraka.

Kako Tesline ideje mogu da reše COVID-19?


Profesor Majkl Pravica: “Nikola Tesla je naučio svet o važnosti rezonance u prirodi. Kao kada se otvore vrata sa pravim ključem, znajući i primenjujući rezonancu frekvencije prirodnih sistema, mogli bismo da omogućimo dramatične promene u tim sistemima za bolje ili za gore.

Za poslednja tri meseca, radio sam na razvijanju tri ideje koje se odnose na poraz novog korona virusa i pomoć pacijenatima koji pate od COVID-19. Koristim rezonantne rendgenske zrake i zvučne talase kao sredstvo za oštećenje korona virusa u nadi da će stvoriti visoko kvalitetnu vakcinu i pomoći poboljšanju funkcije pluća kod pacijenata sa COVID-19. Ovaj razgovor će opisati ove ideje i počeće razgovor o tome kako se ove ideje odnose prema Teslinim konceptima rezonacije”.
 

Nijagara obeležava Teslin jubilej

Jubilarni 10. po redu Dan Nikole Tesle biće sutra obeležen u kanadskom gradu Nijagari, na 164. godišnjicu Teslinog rođenja.

Kako je saopštio organizator, Srpska škola "Nikola Tesla" program je prilagođen vežećim zdravstvenim merama.

Na Trgu Nikole Tesle pored Nijagarinih vodopada kod spomenika našem naučniku u 17 časova biti će položeno cveće uz prisustvo najviše 10 ljudi uz distance od dva metra.

Danu Nikole Tesle u Nijagari prisustvovaće generalni konzul Republike Srbije u Torontu Vasilije Petković, predstavnici Nacionalnog parka Nijagara i Nemanja Jevremović osnivač Teslinog tehničkog muzeja u Kanadi.

Mnogo skromnije nego što je ranije planirano biće obeležena i decenija postojanja Srpske škole "Nikola Tesla" u Nijagari.

Iz ove škole podsećaju na veliki uspeh srpske zajednice u tom delu Kanade kada je krajem prošle godine u Nijagari pored samih vodopada imenovan Trg Nikole Tesle.

Najavljuju da će zajedno sa kanadskim Teslinim tehničkim muzejom nastaviti sa akcijom da se stara električna centrala u ovom gradu preuredi u Muzej Nikole Tesle.

Centrala je sagrađena 1905. godine po patentima ovoga naučnika, a neki od izvornih generatora su još u funkciji.

(Izvor RTS, Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR