Glas Javnosti

Propust ili sistem 'baguje', u Veliku Britaniju mogu iz Jugoslavije i Istočne Nemačke (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Na ulazu u Veliku Britaniju potrebno je da se prijavi, osim brojnih drugih podataka, iz koje zemlje dolazite. Međutim, reč je o pogrešnom spisku zemalja ko ji ubačen u formular kojim se na graničnim prelazima u Ujedinjenom kraljevstvu prijavljuje za karantin.

Iako to ne mogu da dokažu važećim pasošem onima koji se osećaju kao Jugosloveni zaigraće srce kada u elektronski formular na internet sajtu Forin ofisa budu unosili podatke o sebi.

Ne samo njima, već i građanima Čehoslovačke, Istočne Nemačke, Sovjetskog Saveza, Južne Rodezije i Holandskih Antila.

Svi koji dolaze u Veliku Britaniju moraju između ostalog da prijave zemlju porekla kako bi se utvrdilo da li za njih važi obavezan dvonedeljni karantin, uveden zbog pandemije.

 

Neki putnici bili su iznenađeni kada su ugledali države koje više ne postoje pa su izrazili sumnju da sistem koji je napravio ovakav propust krije u sebi i ozbiljnije bagove. 

Opravdanje Ministarstva spoljnih poslova bilo je isprva da im je namera bila da ljudi odaberu zemlju u kojoj su rođeni, ali su ubrzo priznali da su verovatno koristili zastarelu listu te da su to u međuvremenu popravili.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR