Glas Javnosti

PROPALA EKONOMIJA: Oko 828.000 ljudi u Turskoj i Siriji izgubilo posao posle zemljotresa

Svet
Autor: Glas javnosti

Oko 828.000 radnika izgubilo je posao posle niza zemljotresa koji su u februaru pogodili jugoistočnu Tursku i sever Sirije, saopštila je Međunarodna organizacija rada.

Први подаци указују да су у Турској земљотреси довели до смањења радне активности и да је око 658.000 људи без посла и прихода, према процени ове агенције УН.
У Сирији, где већ 12 година траје грађански рат који је нанео велике штете привреди и тржишту рада, због земљотреса је без посла остало око 170.000 радника, преноси портал Екапија.

Без хитне и циљане помоћи, сиромаштво, неформално запошљавање и дечији рад ће вероватно порасти, упозорила је организација, додајући да је отварање радних места од суштинског значаја за „ефикасан и инклузиван одговор“ на ову катастрофу.
Међународни донатори обећали су прошле недеље на конференцији у Бриселу да ће пружити 7 милијарди евра помоћи становништву Турске и Сирије погођеном земљотресом 6. фебруара, у коме је погинуло више од 56.000 људи, али се цена процењује на више од 100 евра. милијарде.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR