Glas Javnosti

Proizvođač Milka čokolade tužio konkurenciju zbog ljubičaste boje

Svet
Autor: Glas javnosti

Proizvođač Milka čokolade Mondelez pokrenuo je sudski postupak protiv Toni’s Chocolonely zbog imitacije ljubičastog pakovanja čuvene čokolade.

Toni’s je lansirao četiri nova privremena omota, inspirisana poznatim pločicama kao što je Milka, kao i čokoladom drugih firmi, uključujući Mars, a sve zbog ampanje ukazivanja na eksploataciju radnika u prozvodnji kakaa.

Iz Mondeleza su rekli da je boja čokolade zaštićena.

„Možemo da potvrdimo da je trenutno pravno pitanje ograničeno samo na pitanja kršenja žiga“, istakli su iz kompanije.


Sve je deo kampanje

Mondelez je dodao: „Kao praksa, da bismo zaštitili vrednosti naših brendova, na kojima smo naporno radili tokom stotina godina, izražavamo zabrinutost kada treća liste koriste zaštićeni element brenda.“

Ostale čokolade u kampanji liče na Kit Kat, koji proizvodi Nestle, Twix, koji proizvodi Mars i Ferrero Rocher, u vlasništvu italijanskog Ferrera.

Toni’s je rekao da je kompanija, nakon puštanja čokolade u prodaju, dobila zabranu prodaje za „tako jarku boju“, pa su je zamenili manje raskošnom  bojom.

Ljubičasta boja koja je bila na dotičnom brendiranom pakovanju, parodija je na kultnu Milku, a sada je zamenjena sivom bojom.

Dodaje se da planira da uloži žalbu na zabranu, ali da će ispoštovati promenu ambalaže „koliko god bude potrebno“, dodajući: „Plaćamo poljoprivrednike, a ne advokate“.

Glas javnosti /B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR