Glas Javnosti

Prodaju dedine stvari na aukciji! Unuke Al Kaponea stavile privatnu imovinu američkog gangstera na doboš: Pištolj, porodične slike...(FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

O mafijaškim akcijama američkog gangstera Al Kapone i danas se priča, mnogi kultni filmovi su snimljeni na osnovu njegovog lika. Al Kapone je slavu stekao tokom prohibicije u SAD kao saosnivač i šef čikaške mafije. Njegova sedmogodišnja vladavina kao šefa organizacije organizovanog kriminala završila je kada je imao 33 godine.

Godinama unazad na aukcijama su se našle njegove privatne stvari, od pisma sinu, preko automobila. Danas su došle nove stvari na red.

Unuke američkog gangstera Al Kapoena (1899-1947), koje decenijama žive mirnim životom u SAD, pripremaju aukcijsku prodaju dedinih privatnih stvari, kao što je njegov omiljeni pištolj, fotografije sa porodicom i "saradnicima" i pismo koje je poslao iz zatvora Alkatraz sinu Soniju.

Na aukciji u Sakramentu 28. avgusta biće još pojedina oružja koje su posedovali Al i Soni, deo zlatnog novčica, njegov džepni sat od platine i dijamanata, nameštaj, srebro, porcelan i nakit i kućni film na staroj traci "u kojima su Al Kapone i saradnici", preneo je "San Francisko hronikl".

Aukcijski katalog nečega što se zove "Vek notornosti - imovina Al Kaponea" sastoji se od 174 predmeta.

Foto: witherells.com

Dajen Kapone (77), jedna od tri žive unuke bivšeg mafijaškog bosa, čiji život je poslužio kao motiv i za poznati film "Skarfejs", kaže da su se odlučile na prodaju jer su premašile sedamdesete godine.

"Odlučile smo da je vreme da se pozabavimo sa time i da dozvolimo javnosti da ima te predmete", rekla je.

Foto: witherells.com

Grafit u Beogradu

U srpskoj prestonici 2009. godine osvanuo je grafit posvećen američkom gangsteru.

U jednoj od najstarijih i najprometnijih beogradskih ulica, koja je tokom burne istorije menjala nazive - Dubrovačka, pa Kralja Petra, pa 7. jula, pa opet Kralja Petra, osvanuo je prvi mafijaški grafit na ovim prostorima.

Uz prepoznatljiv crno-beli portret jednog od najozoglašenijih američkih kriminalaca svih vremena, ispisan je provokativan tekst - svojevrsna himna podzemlja. Neko sa bogatim iskustvom je davno primetio da su od svih koalicija u životu bratstva po krvi jedina neraskidiva.

Foto: Wikipedia

Bilo kako bilo, ovim nesvakidašnjim grafitom epoha "VIDIMO SE U ČITULJI!" dobila je originalan spomenik, u rangu turističke atrakcije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR