Glas Javnosti

PROCURELI NOVI SOČNI DETALJI O SUKOBU: Ko na koga koluta očima? Tenzije na liniji Melanija i Ivanka Tramp sve više izlaze na videlo! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Prva dama SAD Melanija Tramp u četvrtak je, s njegovom kćerkom Ivankom Tramp razmenila kraći usiljeni pozdrav i kiseli osmeh, pre govora američkog predsednika i svog supruga Donalda Trampa na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

 

Prva je dama snimljena kako se kratko nasmešila Trampovoj ćerki nakon što je ova odradila uvodni govor koji je prethodio Trampovom konvencijskom govoru. Melanija se, međutim, posle početne srdačnosti odmah smrkla.

Korisnici na društvenim mrežama odmah su uočili nešto sumnjivo u neverbalnoj komunikacije prve dame.

-Melanija je Ivanku pogledala onako: 'Sviđaš mi se samo zašto što mi se moraš sviđati', napisao je korisnik. - Melanija baš i ne voli Ivanku. Oko toga se možemo složiti, dodao je drugi korisnik.  `Čini mi se da je Melanija upravo zakolutala očima na Ivanku`, nadovezao se treći.

Razlog za ovaj nespretan susret mnogi su pronašli u činjenici da je ranije u četvrtak časopis Njujork objavio deo knjige "Melanija i ja: Godine koje sam provela kao poverljiva osoba, savetnica i prijateljica prve dame" Stefani Vinston Volkof, njene bivše bliske prijateljice i savetnice. Knjigu je napisala na temelju višegodišnjeg prijateljstva, ali i audio snimaka njihovih razgovora. Biće objavljena 1. septembra.

U isečku iz knjige objavljenom u četvrtak doznalo se da je prva dama planirala operaciju "Blokiraj Ivanku" kako se Ivanka ne bi pojavila u fotografijama s Trampove inauguracije.

Melanija je, naime, u sklopu operacije "Blokiraj Ivanku" odobrila raspored sedenja koji je trebao garantovati da se Ivanka neće videti kada Donald Tramp bude dolazio. Volkof  koja je nadgledala organizaciju velikih događaja poput Met Gale, pomogla je i oko Trampove inauguracije. Volkof i prva dama zajedno su procenile gde bi kamere mogle da budu i kako u skladu s tim pozicijama treba da se uredi plan sedenja. Ivanka je na kraju sedela iza Melanije.

-Bile smo preumorne i pod stresom. Da, operacija "Blokiraj Ivanku" bila je sitničava. Melanija je tu učestvovala. No, verovale smo da se Ivanka nije trebala stavljati u središte pažnje na inauguraciji svoga oca", napisala je Volkof te navela da je operacija "Blokiraj Ivanku" nastala kao reakciju na Ivankine pokušaje da kontroliše inauguraciju i da njezina porodica- suprug Džared Kušner i troje dece - budu što vidljiviji.

Bila je to Donaldova inauguracija, a ne Ivankina. No niko nije bio dovoljno hrabar da joj to kaže. Melanija nije bila oduševljena time što Ivanka usmerava raspored i nije to planirala da dopusti. Nije bila srećna kada je čula da je Ivanka insistirala da učestvuje u paradi na Aveniji Pensilvanija sa svojom decom, dodala je Volkof.

Kako piše Njujork tajms, Volkof je za prvu damu počela raditi nakon inauguracije kao neplaćena savetnica. Ostavku je podnela nakon kontroverza oko finansiranja inauguracije i medijskih napisa da je za svoj rad bila plaćena 26 miliona američkih dolara. U delu iz knjige piše da je Melanija Ivanku zvala "princezom", ali i da je Melanija sumnjala da je Ivanka medijima slala informacije koje su rezultirale napisima da je Istočno krilo "mračno, tužno i usamljeno mesto".

-Odmah smo posumnjali na Ivanku. Prema pisanju Viki Vord u knjizi 'Kušner, Inc.', Ivanka je tokom tranzicije vlasti rekla da će kancelarija prve dame za vreme "taticine administracije" postati "porodična". Zapadno krilo nije bilo dovoljno veliko za Kušnerove. Želeli su da zauzmu i Istočno krilo, napisala je Volkof te dodala da je Ivanka za poslovnu komunikaciju koristila privatnu imejl adresu. -Napali su Hillari zbog toga, a Ivanka je od svojih poslovnih suradnika tražila da joj pišu na privatnu adresu. Bi li neko urlao 'zatvorite je' na Ivanku zbog korištenja privatnog mejla. Sumnjam. To s mejlovima je bilo licemerno, ali Trampovi igraju po vlastitim pravilima.

Njena knjiga daje legitimnost pričama o rivalstvu između Melanije i Ivanke Tramp koje je izraslo u intenzivan takmičarski odnos. Dve najvidljivije žene u životu Donalda Trampa - 50-godišnja supruga Melanija i 38-godišnja ćerka Ivanka - ne sreću se često u Beloj kući. Ivanka, inače savetnica svoga oca, ima kancelariju u Zapadnom krilu Bele kuće dok prva dama radi u Istočnom, na suprotnoj strani zgrade. Nikada nisu zajedno organizovale neki događaj ili inicijativu.

(Glas Javnosti/Jutarnji list)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR