Glas Javnosti

PRIZNANJE! Tvorci Fajzera na novčanici evra, a evo i zbog čega!

Svet
Autor: Glas javnosti

Moric Kerner, evropski poslanik iz nemačke neoliberalne partije Slobodnih demokrata, uputio je predlog Evropskoj centralnoj banci (ECB) da likovi tvoraca vakcine protiv koronavirusa, budu prikazani na jednoj od novčanica evra.

Reč je o Uguru Sahinu i Ozlem Tureci čija je nemačka kompanija BioNTek razvila ovu vakcinu, a proizvodi je u saradnji s Pfizerom.

Korner, govoreći za list Die Welt o tome zašto bi njihovi likovi trebali biti na evru, napomenuo da je njihova vakcina spasila živote miliona Evropljana. Kako je kazao, njihovo životno putovanje je impresivna priča o integraciji, napretku, partnerstvu, naučnoj izvrsnosti i potencijalu u društvu otvorenom prema migrantima.

BioNTek je u veoma kratkom periodu uspeo napraviti vakcinu protiv koronavirusa. Sahin i Tureci su ranije odlikovani najvišim nemačkim priznanjem, Viteškim krstom.

Predsednica ECB Kristin Lagard najavila je krajem prošle godine da će novčanice evra biti redizajnirane do 2024. godine. BONUS VIDEO: DRAGAN PETROVIĆ – DA LI NAS ČEKA TREĆI SVETSKI RAT?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR