Glas Javnosti

Princ Čarls odao počast princu Filipu: Moj dragi tata bio je vrlo posebna osoba, bio je jako voljena i cenjena ličnost (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Velika Britanija se oprašta se od preminulog vojvode od Edinburga.

Princ Čarls danas je odao počast svom ocu, preminulom princu Filipu, koji je, kako je rekao, izuzetno predano služio kraljici Elizabeti, kraljevskoj porodici, Velikoj Britaniji i Komonveltu, izražavajući zahvalnost za dirljive pohvale pokojnom vojvodi koje stižu sa svih strana.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by William and Kate (@kingwilliam.and.queencatherine)

 - Moj otac je, pretpostavljam, poslednjih 70 godina pružio najznačajniju posvećenu službu kraljici, svojoj porodici, zemlji, a takođe i celom Komonveltu - rekao je Čarls novinarima. Od preminulog princa Filipa oprostila su se i druga dva sina kraljevskog para, prinčevi Endrju i Edvard, kao i princeza Ana: 

Budući kralj Velike Britanije je nosio crnu kravatu u znak žalosti za svojim ocem koji je preminuo u petak u 100. godini, prenosi Rojters.

- Moj dragi tata bio je vrlo posebna osoba koja bi se pre svega začudila reakcijom i dirljivim stvarima koje su o njemu rečene i sa te tačke gledišta smo, kao porodica, duboko zahvalni na svemu tome - rekao je Čarls.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Royal family (Fanpage) (@fanroyalfamily)

On je poručio da će im to veoma znači u ovom konkretnom gubitku i u ovom posebno tužnom vremenu, dodajući da im princ Filip izuzetno nedostaje.

 - Bio je jako voljena i cenjena ličnost i osim svega ostalog, mogu da zamislim da bi bio tako duboko dirnut brojem ljudi ovde i drugde širom sveta i u Komonveltu, koji takođe, mislim, da dele naš gubitak i tugu - rekao je Čarls.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by European Royal Families (@europeroyals)

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR