Glas Javnosti

PRETNJE SU DOSTIGLE APSURDNI NIVO! Moskva se oglasila posle razgovora Putina i Bajdena (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov rekao je novinarima da su Vladimir Putin i američki predsednik Džozef Bajden vodili telefonski razgovor u službenom i izbalansiranom tonu.

Dodao je i da su Putin i Bajden dogovorili da Moskva i Vašington održavaju kontakte na različitim nivoima, prenosi Tas.

Putin je Bajdenu rekao i da države Zapada nisu stavile dovoljno veliki pritisak na Ukrajinu, kojim bi je navele da poštuje sporazume iz Minska, kao i da su isporuke oružja Ukrajini od strane zapadnih zemalja opasan potez, naglasio je Ušakov.

Pretnje o neposrednoj opasnosti od ruske invazije su dostigle apsurdni nivo, rekao je zvaničnik Kremlja, dodavši da je Vašington zatražio telefonski razgovor između dva predsednika ranije nego što je planirano.

Ruski zvaničnik je ocenio da je američka strana to tražila, zbog, kako je rekao, histerije oko moguće invazije Rusije na Ukrajinu, iako je sastanak bio zakazan za ponedeljak.

Rusija, kako je dodao Ušakov, ne razume zašto SAD daju medijima lažne informacije o navodnim planovima Moskve za invaziju na Ukrajinu.

Vladimir Putin je Džozefu Bajdenu izneo razloge zbog kojih smatra da sada treba da se razgovara o bezbednosti Rusije, naglasio je Ušakov.

Putin je, kako je rekao, još jednom ponovio da u predlozima koje su SAD poslale, kao odgovor na zahteve Moskve, nisu uzeti u obzir ključni razlozi zbog kojih je Rusija zabrinuta.

Najavio da će Rusija uskoro dati odgovor Vašingtonu povodom američke "kontraponude", navodi Rojters.

BONUS VIDEO: Kako nas varaju trgovci – lažna sniženja, sumnjivi pokloni, reklamacije kao nemoguća misija

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR