Glas Javnosti

PRETI MU DOŽIVOTNA KAZNA! Dečak (13) ubio majku dok je spavala pored njegove sestre

Svet
Autor: Glas javnosti

Dečak sa Floride optužen da je nasmrt izbo svoju majku dok je spavala optužen je kao odrasla osoba za teško ubistvo.

Derek Rosa, 13, navodno je ubio svoju majku 12. oktobra u njihovom stanu u Hajali ispred njene novorođene bebe. Velika porota okruga Majami-Dejd optužila je Rosu za ubistvo prvog stepena, koja je njegov slučaj prosledila sistemu krivičnog suda za odrasle.


Rosa se prvi put pojavila pred sudom u petak na saslušanju za kauciju. Zadržan je bez kaucije i prebačen u centar za maloletnike u Majamiju Dejdu. Na ročištu su u njegovo ime svedočili otac i baka, nadajući se da će ga sudija pustiti u kućni pritvor.

Policija u Hajali saopštila je da se tragedija dogodila oko 23:30 12. oktobra i da su policajci reagovali nakon što su primili poziv od tinejdžera koji je rekao da je ubio svoju majku. Policajci su njegovu majku (39) pronašli mrtvu u spavaćoj sobi pored krevetića gde je dete staro 14 dana pronađeno nepovređeno.



Snimak poziva policiji otkriva da je Roza fotografisala telo njegove majke i poslala ih prijatelju na društvenim mrežama. Na audio snimku, Rosa se čuje kako traži od službenika da pošalje policiju u njegovu kuću, ali kaže da ne zna adresu.

Glas mu je primetno drhtav. Čuje se da operater 911 pita: „Moram da znam da li vaša mama diše“, na šta je on odgovorio: „Gospođo, mrtva je“, dodajući da je „krvi na podu“.


Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevetiću. Na pitanje da li joj je naneo štetu, odgovorio je: "Nisam je dirao. Nisam hteo da diram sestru".

Rosa je rekla da je njegov očuh imao dva pištolja, jedan je poneo sa sobom iz kuće i jedan koji je ostavio u kući. Tinejdžer je objasnio da je hteo da se ubije i napunio pištolj, ali ipak nije mogao i ostavio ga na sofi.


"Gospođo, sve sam slikao i rekao prijatelju. Je li to loše?" čuje se tinejdžer kako govori u jednom trenutku. Kaže da ne zna pravo ime ovog prijatelja, ali da je sa njim igrao onlajn igrice: „Nisam obrisao slike sa telefona, već sam mu ih poslao, rekao da mi je žao i oprostio se od njega. ."


Službenik ga je pitao zašto je ubio majku, ali se njegov odgovor ne čuje. U jednom trenutku službenik je upitao: "Presekao si joj vrat? Gde si je još ubo osim što si joj presekao vrat?" ali je njegov odgovor uklonjen.

Zvaničnici su rekli da je novorođenče njegova polusestra, a majčin muž očuh tinejdžerke, koji je bio van kuće kada se ubistvo dogodilo.


U pismima sudu, Rosin otac je opisao svog sina kao učenika sa poštovanjem koji je bio dobro dete, popularan među svojim prijateljima. Njegov otac je priznao da ne zna šta je dovelo do napada, ali je rekao da je to što je vojnik naučio njegovog sina dobrim vrednostima.


Rosin advokat je u nedelju rekao: "Moj klijent Derek ima snažnu podršku cele svoje porodice. Važno je zapamtiti da je Derek pre samo dva meseca bio 12-godišnje dete. Imamo puno poverenje u sistem krivičnog pravosuđa i pravni proces“.

Rosa se suočava sa doživotnim zatvorom ako bude osuđena, pošto je Vrhovni sud SAD presudio da je smrtna kazna za maloletnike neustavna.

Glas javnosti/I01H

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR