Glas Javnosti

PREMINUO PREDSEDNIK BURUNDIJA: Iznenadna smrt; sumnjaju na KORONU

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik države Burundi Pjer Nkurunziza preminuo je iznenada od posledica srčanog udara, saopstila je vlada te srednjoafričke države na Tviteru.

Prema saopštenju vlade koje prenose svetski mediji, 55-godišnjem predsedniku je u subotu pozlilo na odbojkaškoj utakmici, pa je prevezen u bolnicu.

U nedelju se odobro osećao, razgovarao s posetiocima, pa je izgledalo da se oporavlja. Međutim, u nedelju ujutru mu se stanje pogoršalo. Lekari su dijagnostikovali srčani udar i odmah pokušali da ga reanimiraju, ali predsedniku nije bilo spasa.

Vlada je u saopštenju smrt predsednika opisala kao "iznenadnu" i pozvala je građane da ostanu mirni. Najavljena je sedmodnevna žalost u zemlji.

Međutim, u zemlji su se već pojavile spekulacije da je predsednik preminuo od korona virusa. Povod za glasine bilo je to što je Nkurunzizova supruga pre desetak dana prebačena u kenijsku prestonicu Najrobi nakon što se, kako se veruje, zarazila korona virusom.

Nkurunziza je odbio da nametne restriktivne mere u maloj i siromašnoj afričkoj državi, dopuštajući da se održavaju sportski događaji i masovni politički skupovi.

Vlasti u Burundiju optužene su da su svesno pred građanima umanjivale pretnju koju predstavlja pandemija koja je na samo na afričkom kontinentu zarazila skoro 200.000 ljudi.

(Izvor: b92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR