Glas Javnosti

Preminuo PATRIK KVIN u 37. godini: Bio je jedan od osnivača POPULARNOG 'Ice Bucket Challengea'

Svet
Autor: Glas javnosti

Patrik KVin, jedan od ličnosti koji su osnovali globalno popularni ’’ice Bucket Challenge’’, preminuo je u 37. godini.

On je je nakon sedmogodišnje borbe s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) umro ovog vikenda, a upravo zbog te bolesti je i pokrenut popularni izazov.

"Javljamo s velikom tugom da je Patrik rano jutros preminuo u 37. godini. Bio je blagoslov svima nama. Sećat ćemo ga se po hrabrosti i neumornosti u borbi protiv ALS-a", objavio je na Facebooku The ALS Association.

The Ice Bucket Challenge nije započet s Kvinom, ali su on i njegova porodica pomogli da postane svetski poznat fenomen na društvenim mrežama u leto 2014.

Kako bi završili izazov, ljudi su nakon polivanja  kantom hladne vode morali nominovati  druge da učine isto ili donirati novac za kampanju. Često bi učinili i jedno i drugo, a u izazovu su učestvovali brojni poznati poput voditeljke Opre Vinfri, pevačice Lejdi Gage, pa čak i predsednika Donalda Trampa.

Amiotrofična lateralna skleroza uzrokuje odumiranje neurona koji kontrolišu većinu mišića u telu, pa kako bolest napreduje tako da u samo nekoliko meseci ili godina oboleli postanu potpuno nepokretni.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR