Glas Javnosti

PREMINUO I NJEGOV PRIJATELJ? Ruski tajkun Pavel Antov pronađen mrtav u indijskom hotelu

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski tajkun Pavel Antov pronađen je mrtav u indijskom hotelu, dva dana pošto je njegov prijatelj Vladimir Budanov umro na istom putovanju.

Ruski mediji navode da je 65-godišnji Antov, poznat i kao lokalni političar u gradu Vladimir, u nedelju pao sa prozora hotela u gradu Rajagada.

Budanov, jedan od trojice Rusa sa kojima je Antov putovao, umro je u istom hotelu u petak, navodi BBC.


Pogibija milionera, koji je neposredno pre smrti proslavio rođendan u hotelu, poslednja je u nizu misterioznih smrti ruskih tajkuna od početka invazije Rusije na Ukrajinu. Neki od njih su otvoreno kritikovali taj rat. Antov je letos oštro kritikovao ruski rat u Ukrajini, a potom je tvrdio da nije on postavio tu poruku, da je pristalica predsednika Rusije Vladimira Putina i da podržava invaziju.

Lokalna policija Rajagade navela je da je Budanov umro od moždanog udara, a da je Antov posle toga „bio depresivan“ i da je „takođe umro“. Ruski konzul u Kalkuti Aleksej Idamkin rekao je agenciji TASS da indijska policija ne vidi „krivični element u tim tragičnim događajima“.

Antov je bio osnivač fabrike za preradu mesa Vladimir Standard, a Forbs je 2019. godine procenio njegovo bogatstvo na oko 140 miliona dolara, što ga je dovelo na vrh liste bogatih ruskih poslanika i državnih službenika.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR