Glas Javnosti

PREMIJER LUKSEMBURGA POZITIVAN na KORONU – na Samitu u Briselu sa njim bili MERKEL, MAKRON i drugi lideri EU

Svet
Autor: Glas javnosti

Premijer Luksemburga Gzavije Betel pozitivan je na kovid-19,  a mogući problem nastaje pošto je on učestvovao na dvodnevnom Samitu u Briselu na kome su bili i predsednik Francuske Emanuel Makron, kancelarka Nemačke Angela Merkel i mnogi drugi lideri Evropske Unije (EU).

Batel, star 48 godina, sam se testirao jer,  bar za sada, ima samo blage simptome bolesti – glavobolju i trese ga groznica, tako da će biti u samoizolaciji deset dana. Vlada Luksemburga je saopštila da će premijer nastaviti da obavlja svoje funkcije i dužnosti “na daljinu”.

Betel je, zajedno sa ostalim liderima EU, među kojima je bio i italijanski premijer Mario Dragi,  učestvovao na dvodnevnom samitu EU u Briselu, 24. i 25. juna prošle sedmice.

 

Na ovom dvodnevnom samitu, razgovaralo se, između ostalog, i o novoj strategiji upravljanja odnosima sa Rusijom, posle samita predsednika SAD Džozefa Bajdena i Rusije Vladimira Putina, kao i kontroverzi oko novog mađarskog zakona kojim se zabranjuju LGBT reference u nastavnom materijalu za maloletnike mlađe od 18 godina.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR