Glas Javnosti

PREDSEDNIK SAD ŠIRI OPTIMIZAM: Tramp najavio vakcinu protiv korone za tri do četiri nedelje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Iako su američki medicinski stručnjaci izjavili da vakcinu protiv korone ne očekuju pre početka sledeće godine, predsednik SAD Donald Tramp ima potpuno drugačije mišljenje.

Tramp je izjavio je da bi vakcina protiv virusa korona mogla da stigne za tri ili četiri sedmice.

Tramp je u obraćanju u gradskoj kući u Filadelfiji u organizaciji "Ej-Bi-Si njuza" branio svoju politiku u vreme krize koju je izazvao korona virus i rekao da bi vakcina mogla da bude spremna za distribuciju pre predsedničkih izbora 3. novembra.

- Veoma smo blizu vakcine. Ako želite da znate istinu, prethodnoj administraciji bi možda bile potrebne godine da dobije vakcinu zbog Federalne administracije za lekove i dozvola. A mi smo na nekoliko sedmica od vakcine. To mogu biti tri, četiri nedelje - rekao je predsednik SAD.

Ranije ovog meseca, glavni američki stručnjak ta zarazne bolesti doktor Entoni Fauči izjavio je da većina stručnjaka veruje da bi vakcina mogla da bude spremna u novembru ili decembru, ali da on smatra da je to malo verovatno.

Tramp je, odgovarajući na pitanja prisutnih, rekao da je njegova odluka da zabrani putovanja iz Kine i Evrope spasila hiljade života, ako ne i milione.

On je branio Amerikance koji odbacuju mere nošenja maski i fizičkog distanciranja i rekao da su i stručnjaci poput Faučija promijenili stavove kada je reč o praksi tokom krize.

SAD su registrovale blizu 6,6 miliona slučajeva kovida 19, što je najveći broj u svetu, i skoro 195.000 smrtnih ishoda. To čini 20 odsto smrtnih slučajeva u svetu, iako SAD imaju samo četiri odsto svetskog stanovništva.

(Glas javnosti/Srbija Danas)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR