Glas Javnosti

PREDSEDNIK SAD BRANI POMAHNITALOG UBICU: Bio bi mrtav da nije pucao (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Donald Tramp, predsednik SAD branio je Kajla Ritenhausa (17), tinejdžera koji se tereti da je ubio dvoje ljudi na protestima u Kenoši u Viskonsinu, rekavši da bi tinejžer "bio ubijen da nije pucao".

Predsednik se ponašao kao Ritenhausov advokat i objasnio da je, na osnovu snimaka koje je video, zaključio da je tinejdžer delovao u samoodbrani.

- To je bila veoma zanimljiva situacija. Pokušao je da beži od njih, pretpostavljam, bar je tako izgledalo. Potom je pao i oni su ga brutalno napali - rekao je Tramp.

Predsednik je konstatovao da je "klinac bio u velikoj nevolji".

- Verovatno bi ga ubili - zaključio je prvi čovek SAD.

Snimak pokazuje kako je Ritenhause automatskom puškom upucao momka koji mu je prilazio dok je sedeo na zemlji. Navodno je momak krenuo na njega kada je video da mu je ubio dvojicu prijatelja. Optuženi tinejdžer je pucao iz puške za koju nije imao dozvolu.

- Moram da naponem da je ovaj slučaj i dalje pod istragom - objašnjavao je Tramp dan uoči njegovog putovanja u Kenošu, gde su prošle nedelje izbili protesti nakon što je policija ispalila sedam hitaca u Afroamerikanca Džejkoba Blejka, i to naočigled njegove dece.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR