Glas Javnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik: Naša zagledanost je isključivo u Srbiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik RS Milorad Dodik obratio se okupljenima na Trgu Republike

Predsednik Republike Srpske obratio se okupljenima na Trgu Republike u Beogradu na glavnoj manifestaciji Svesrpskog sabora.

Na početku obraćanja predsednik RS Milorad Dodik rekao je:

"U danu koji je važan za generacije Srpski narod je savladao prepreke u borbi za identitet. Ključna srpska reč za naš narod je sloboda. Boriti se za slobodu kroz vekove značilo je stradati. Srbi nikada nisu oklevali i tu slobodu su dali drugim narodima".

"Sve ove godine traganja bili smo u neprilici da jasno i glasno iskažemo svoj nacionalni intres. Mi smo Srbi i pripadnici jednog jedinstvenog naroda ma gde živeli. I kroz borbu svih ovih godina i decenija našao se čovek koji je stao na čelo srpskog naroda i srpske države, predsednik Aleksandar Vučić. Predsednik Aleksandar Vučić, koji je bez oklevanja u zavetnom odnosu prema narodu stao da vodi narod u teškim godinama oporavka i stabilizacije srpske države", istakao je predsednik RS.

Dodik ističe da nikada nisu bili bosanski Srbi, već su uvek bili Srbi.

"Pripadnici jednog jedinstvenog naroda. I kroz borbu svih ovih godina i decenija našao se čovek koji je stao na čelo srpskog naroda. Predsednik Aleksandar Vučić, koji je bez oklevanja u zavetnom odnosu prema narodu stao da vodi narod u teškim godinama oporavka i stabilizacije srpske države", kaže predsednik RS.

Danas smo doneli istorijsku deklaraciju, u kojoj se jasno analizira današnje stanje našeg naroda, rekao je on.

"Srbija se ne bi uzdigla da nije bilo upornog rada predsednika Vučića. Danas se Srbija oslobodila stranog tutorstva i ambasada. Srbija danas sme da kaže šta hoće, uvažena je, i može da kaže da podržava Srbe gde god oni bili. Vučić je uložio nemogući napor, i obezbedio da se čuje naš glas, čak i UN, tamo gde se veliki prema malima odnose sa ignorancijom", dodaje Dodik.

Rekao je da su svi Srbi ponosni zbog onoga što je urađeno u UN.

"Čekaju nas godine koje nisu lake, zahtevaće ozbiljne odluke. Ali ono što Srbi imaju je stabilno vođstvo. Svi drugi su podložni nekim kancelarijama i čekanjima šta će ko da kaže, osim Srba. Mi se okupljamo danas ne da bi nekome pokazivali nešto negativno. Mi želimo da sa nama budu svi, svi koji uvažavaju žrtve koje je srpski narod dao", kaže on.

Istakao je da je nemoguće da Srbi žive sa onima koji su podmuklo pokušali da nam nametnu genocidnost.

"Sve ćemo činiti u miru, imamo načina. Naša zagledanost je isključivo u Srbiju i srpski narod, gde god on živi. I u Crnoj Gori, i na KiM. Neka živi Republika Srpska, živela Srbija! Živeo srpski narod", zaključio je Dodik

Glas javnosti U01S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR