Glas Javnosti

PREDSEDNICA EP TVRDI: Evropska demokratija je na udaru

Svet
Autor: Glas javnosti

Roberta Mecola predsednica Evropskog parlamenta tvrdi da je evropska „demokratija je na udaru“ a Analena Berbok da je doveden pitanju kredibilitet Evrope

Belgijski tužioci su zaplenili oko 1,5 miliona evra tokom istrage povodom optužbi da su neki od članova Evropskog parlamenta primali mito od Katara, izjavio je izvor blizak istrazi, navodi Rojters.

Imovina porodice jedne od potpredsednika EP Eve Kaili, koja je danas smenjena, u Grčkoj je zamrznuta.

Belgijska policija je uhapsila šest osoba i pretresla 19 privatnih rezidencija, gde su našli ukupno 600.000 evra u kućama, "nekoliko stotina hiljada evra" u koferu pronađenom u jednom belgijskom hotelu i 150.000 evra u stanu Eve Kaili, prenosi portal Politiko.


Nakon što je tokom vikenda blokirala pristup IT opremi, policija je saopštila je da je preuzela podatke potrebne za nastavak istrage, kao i da je takodje uhapšen i partner Eve Kaili, Frančesko Đorđi koji je bivši pomoćnik bivšeg poslanika Evropskog parlamenta Pjera Antonija Pancerija.

"Evropska demokratija je na udaru" rekla je predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola na plenarnoj sednici EP i obećala da će pokrenuti internu istragu, piše Politiko, prenosi Tanjug.

"Kredibilitet Evrope je u pitanju", izjavila je nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok.


Belgijsko pravosuđe izvršilo je do sada više pretresa u okviru istrage otvorene sredinom jula o navodnoj kriminalnoj organizaciji, infiltriranoj u srcu Evropskog parlamenta i osumnjičenoj za mešanje u politiku sindikata i korupciju preko Katara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR