Glas Javnosti

Praznik u gradu krvi: Šta se dešavalo protekli vikend u Čikagu

Svet
Autor: Glas javnosti

Protekli praznični vikend bio je jedan od najkrvavijih u istoriji Čikaga, budući da je ubijeno 17 ljudi, uključujući sedmogodišnju devojčicu i 14-godišnjeg dečaka, i još 70 ranjenih, uprkos zajedničkim naporima da se zaustavi nasilje sa dodatnih 1.200 policajaca na ulicama.

Nasilje je bilo mnogo gore nego prošle godine, kada je za vikend 4. jula šest ljudi ubijeno, a 66 je ranjeno u pucnjavama širom grada.

Nakon relativno mirnog petka, prva pucnjava je izbila oko 7 sati u subotu ujutro.

Sedmogodišnja Natalija Volas stajala je na trotoaru ispred kuće svoje bake na gradskoj Zapadnoj strani tokom proslave Dana nezavisnosti, kada su, prema podacima policije, osumnjičeni izašli iz automobila i otvorili vatru. Dete je smrtonosno pogođen u glavu.

Otprilike tri sata nakon što je Natalija pogođena, grupa mladića za koje se veruje da su članovi bande iskočla je iz vozila u gradskom naselju Englvud na južnoj strani grada i otvorili vatru na člana suparničke bande.

Ali dete, 14-godišnji Vernado Džouns, bilo je u blizini, a jedan od metaka ispaljen na muškarca koji je ubijen pogodio je Vernada u pazuh.

Ove smrti usledile su nakon niza pucnjava širom SAD u kojima je ubijeno nekoliko dece, uključujući šestogodišnjeg dečaka u San Francisku, šestogodišnjaka iz Filadelfije, 8-godišnju devojčicu u Atlanti, 11-godišnju devojčicu iz Kolumbije u Misuriju i 8-godišnjeg dečaka iz Hovera u Alabami.

Američki "grad smrti": Tramp tvrdi da je Čikago gori od Avganistana

 Američki predsednik Dondald Tramp rekao je ranije da gradonačelnici iz Demokratske stranke i administracija Baraka Obame nisu uradili ništa kada je reč o kriminalu u veliki američkim gradovima kao što su Detroit i Čikago.

- Čikago je primer, gori je od Avganistana, gori je od... Hondurasa. Imamo gradove koji su gori u nekim slučajevima, mnogo gori. Pogledajte Detroit, pogledajte šta se događa u Oklandu. Pogledate šta se događa u Baltimoru... Ti gradovi, kao da živite u paklu - rekao je Tramp

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR