Glas Javnosti

PRAVOSLAVNI MANASTIR U CENTRU SKANDALA: Od svetinje napravili DISKOTEKU, Rusi odmah reagovali (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedan manastir u turskoj provinciji Trabzon našao se u centru skandala kada su vlasti htele da ga ispromovišu na nesvakidašnji način.

Pravoslavni manastir Panagija Sumela, izgrađen krajem 4. - početkom 5. veka trenutno je zatvoren zbog restauracije, a lokalne vlasti su, želeći da ispromovišu ovo zdanje, dale odobrenje trojici di-džejeva da snime reklamu za pravoslavnu svetinju.

Ovim potezom oni su hteli da predstave manastir na drugačiji način, pomoću muzike i energije, ali su samo izazvali bes i negodovanje, uključujući i reakciju Ruske pravoslavne crkve.

- Danas je verski sklad u toj zemlji ponovo narušen: u glavnoj istorijskoj svetinji pontijskih Grka, manastiru Panagija Sumela u Trapezundu, lokalne vlasti su dozvolile otvaranje diskoteke - izjavio je šef odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije mitropolit Ilarion, a prenosi Sputnjik.

On smatra da je ovaj potez načinjen kako bi vlasti privukle turiste.

- Siguran sam da ruski turisti, koji predstavljaju većinu turista koji posećuju Tursku, nikada ne bi odobrili ovakvo cinično gaženje hrišćanske svetinje. U Rusiji takav odnos prema hramu ili džamiji dovodi do kažnjavanja odgovornih. Zadovoljstvo je videti da bar predstavnici lokalnog stanovništva i turističkog biznisa protestuju zbog onoga što se desilo - dodao je visoki zvaničnik ruske crkve.

BONUS VIDEO: SRBIJA JE NA PUTU SVILE I TO JE NEMINOVNOST

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR