Glas Javnosti

PRAVI HOROR : Tri helikopterske nesreće u Keniji, nastavnika ubio rotor helikoptera (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Treća helikopterska nesreća u Keniji za samo dva dana: za razliku od jučerašnjih udesa, u kojima su tri osobe povređene u padu letelica odmah po poletanju, u današnjem udesu jedna osoba je nažalost izgubila život.

Tragedija se desila u Masalaniju, u okrugu Garisa u Keniji. Ovo je potvrdio načelnik tog okruga Solomon Česut koji je precizirao da je neimenovani "nastavnik izgubio život na licu mesta".

"Tek treba da se utvrdi šta je on radio u blizini letelice dok je ona bila u fazi poletanja", rekao je Česut.

Kako javljaju kenijski mediji, prilikom poletanja helikoptera jedan od krakova na glavnom rotoru je isekao nesrećnog nastavnika, koji je ujedno bio i zamenik direktora škole i navodno je žurio da distribuira ispitna dokumenta u okrugu.
Zbog obilnih kiša i neprohodnih puteva helikopteri se često koriste za ovakve poslove, kao i evakuaciju stanovništva u Keniji.

Prema navodima nekih svedoka, "nastavnik je žurio da se ukrca u helikopter kada je došlo do nesreće".

Tokom jučerašnjeg dana desile su se još dve helikopterske nesreće:
Jedan helikopter srušio se odmah po poletanju u blizini aerodroma Vadžir. Nešto posle toga vojni helikopter Mi17 se srušio takođe odmah po poletanju sa istog aerodroma, u trenutku dok su ljudi pohrlili da vide da li u prethodnom udesu ima povređenih ili poginulih.

Pukom srećom u ova dva udesa povređene su samo tri osobe.

Ovo su prve vazduhoplovne nesreće u ovoj zemlji nakon velike tragedije 24. juna 2021. kada je u udesu vojnog helikoptera poginulo 17 pripadnika oružanih snaga Kenije.

Glas javnosti/AERO.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR