Glas Javnosti

POZNATI UNIVERZITET KRIJE NEKE TAJNE? Postoji sumnja da je petoro studenata izvršilo samoubistvo u protekla 4 meseca

Svet
Autor: Glas javnosti

Samoubistva nekoliko studenata prestižnog fakulteta postala su prava misterija. Sumnja se da je petoro studenata sa Univerziteta Kembridž izvršilo samoubistvo u protekla četiri meseca. Univerzitet sprovodi istragu, a jedan od profesora navodi da nije pronađena nikakva veza između prve četiri smrti, dok se peti slučaj proverava.

Profesor Grejam Virgo rekao je da nije pronađena veza između prve četiri smrti i da su studenti išli na različite fakultete. Prvi slučaj dogodio se u martu, naredna tri u maju, a poslednji u junu. Zasad je, zvanično, samo za jedan slučaj potvrđeno da je samoubistvo, a za ostale se još proverava, prenosi RTS. 

- Šokirani smo i ožalošćeni zbog ovih tragičnih smrt petoro studenata Univerziteta Kembridž poslednjih meseci. Naše misli su sa porodicama i prijateljima preminulih studenata. Želim da vas uverim da Univerzitet ovo uzima veoma ozbiljno i radiće blisko sa partnerima kako bi se sprečili novi smrtni slučajevi - naveo je profesor Virgo.

Univerzitet će povećati izdavanja za usluge savetovanja, kao i za stručnjake koji će moći da identifikuju studente koji su u opasnosti i da podignu svest osoblju o ovom problemu. Studentska unija je kritikovala univerzitetov plan za prevenciju samoubistva.

- Pogrešno je spekulisati o okolnostima smrti svakog pojedinačnog studenta, ali ne treba ignorisati činjenicu da imamo krizu mentalnog zdravlja na Kembridžu - navodi se u saopštenju. Prema poslednjim podacima objavljenim u maju, u Engleskoj i Velsu tri od 10.000 studenata izvrši samoubistvo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR