Glas Javnosti

POŽAR KAKAV SE NE PAMTI U DALMACIJI : Četiri kanadera gase požar

Svet
Autor: Glas javnosti

U 15.17 časova šibenski vatrogasci dobili su dojavu o požaru u Vrpolju. Kako su saopštile iz Vatrogasne zajednice šibensko-kninske županije na terenu je 51 vatrogasac sa 18 vozila.

U pomoć vatrogascima stiže i pomoć iz vazduha. Kako je MORH objavio, četiri kanadera su upućena na požarište.

- Na terenu je sada 51 vatrogasac sa 18 vozila i pomažu četiri kanadera. Put Vrpolje-Danilo je zatvoren i isključena je struja na tom području - rekli su iz Županijskog centra 112.

Kako je za Radio Šibenik izjavio Volimir Milošević, zapovednik Javne postrojbe Šibenik, požar kod Vrpolja još nije pod kontrolom piše Telegraf

- Još uvek gase četiri kanadera u gustoj borovoj šumi. Situacija je još uvek neizvesna, ali najvažnije je da požar više ne ugrožava objekte. Uglavnom radimo na čuvanju objetaka i pokušavamo da zaustavimo vatru - rekao je Milošević.


- Kad smo došli, zatekli smo vatru oko kuća, neki meštani su se samostalno evakuisali, neki su počeli da gase vatru. Sad je sanirano, a ima li štete, videćemo naknadno. U šumskom delu postoje četiri kontejnera od kojih su dva stambena. Dva su zahvaćena vatrom, a dva sačuvana. Pokušavamo sačuvati neke maslinjake - rekao je za N1 zapovednik šibenskih vatrogasaca.

Loša vest za šibenske vatrogasce je ta što je izbio i požar na ostrvu Kaknu u šibenskom arhipelagu. Na to požarište poslata su tri airtractora.

Vatrogascima na ruku ne ide činjenica što duva umeren južni vetar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR