Glas Javnosti

POTRESNE SCENE IZ AUSTRALIJE: Proglašeno vanredno stanje zbog POPLAVA, ovo postaje sve gore mesto za život (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zbog razornih poplava duž istočne obale, Australija je danas proglasila vanrednu situaciju i odredila zone katastrofe u gradovima koje su zahvatile nabujale reke.

Skot Morison, premijer Australije je izjavio da ova zemlja postaje sve gore mesto za život zbog prirodnih katastrofa. Stupanje na snagu Deklaracije o vanrednom stanju donete nakon razornih požara u Australiji 2019. godine, pomoći će u smanjenju birokratije i ubrzanju procesa pružanja pomoći usred kritika zbog sporog reagovanja na poplave u kojima je poginula najmanje 21 osoba, prenosi Sputnjik.



Vojno osoblje koje će biti raspoređeno za operacije čišćenja u najteže pogođenoj oblasti Severnih reka u Novom Južnom Velsu biće udvostručeno na 4.000 pripadnika, navode zvaničnici.


Vlada Australije je žrtvama poplava poslednje nedelje ipslatila oko 385 miliona australijskih dolara, a Morison je izjavio da će pomoć biti povećana u Lizmoru, najteže pogođenim gradovima i okolnim oblastima, kako bi se obezbedila hrana i sklonište, podrška mentalnom zdravlju i pravna i poslovna podrška.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR