Glas Javnosti

POTRESNA SCENA! Sedam sati čekala je na pomoć pod ruševinama: Ajse (5) nije puštala očevu ruku (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Agencija Ujedinjenih nacija za decu, saopštila je u utorak da je na hiljade dece možda poginulo u zemljotresima koji su uništili mnoge zgrade u Turskoj i Siriji. „Zemljotresi koji su juče rano ujutru pogodili južnu Tursku i sever Sirije možda su ubili hiljade dece“, rekao je portparol UNICEF-a Džejms Elder novinarima na brifingu u Ženevi. On je takođe dodao da ta organizacija ne može da utvrdi tač

Petogodišnja Ajse iz Kahramanmaraša, imala je sreće i spasena je iz srušene šestospratnice u kojoj je živela sa porodicom. Ova malena heroina, čekala je sedam sati da je izvuku. Čim je ugledala oca, odmah ga je uhvatila za ruku i nije je puštala. Njeni roditelji i brat takođe su preživeli razorni zemljotres.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, proglasio je u utorak tromesečno vanredno stanje u 10 južnih provincija pogođenih razornim zemljotresima, nazivajući to katastrofom. Dva snažna zemljotresa koja su se dogodila u ponedeljak pogodila su jugoistočnu Tursku i sever Sirije, odnevši do sada više od 5.000 života. Proglašenjem vanrednog stanja, predsednik i vlada mogu da zaobiđu parlament u primeni novih zakona i da ograniče ili suspenduju prava i slobode ako je potrebno.


„Odlučili smo da proglasimo vanredno stanje kako bismo osigurali da se akcije sprovedu brzo“, rekao je Erdogan u svom drugom govoru od pojave zemljotresa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR