Glas Javnosti

POTRAGA TRAJALA 40 GODINA: Bivši policajac osuđen za 13 ubistava 45 silovanja i 120 provala

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši policajac iz Kalifornije optužen je za seriju zločina, uključujući ubistva i silovanja, koje je počinio za 11 godina.

Džozef Džejms DeAnđelo (74) verovatno će da bude proglašen krivim. On je optužen po 13 tačaka za ubistva i otmice nakon što je uhapšen 2018. godine nakon više od 40 godina istrage koja je konačno okončana zahvaljujući DNK uzorcima.

Policija je decenijama bila bez ikakvih naznaka ko bi mogao da bude čovek koji je upao u desetine kuća u okolini Sakramenta, San Francisku i drugim delovima južne Kalifornije. Ipak, otkrili su ga 2018. godine.

U aprilu te godine optužen je za osam ubistava, ali ga poliija dovodi u vezu sa najmanje 45 sučajeva silovanja i više od 120 provala.

Zločine je počinio u periodu od 11 godina, od 1975 do 1986, a započeo ih je dok je radio kao policajac. Tokom sedamdesetih godina je radio u dve male policijske stanice.

Upamćen je pod nadimkom "Golden stejt ubica", a policija je navela da je upadao u kuće parova tokom noći, vezivao ih, silovao ženu, a onda oboje ubijao.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR