Glas Javnosti

Potpredsednica Evropskog parlamenta negirala optužbe o korupciji

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedna od potpredsednica Evropskog parlamenta, Grkinja Eva Kaili, koja je osumnjičena u istrazi o pranju novca i korupciji u EP, negirala je da je primila novac od Katara, saopštio je danas jedan od njenih advokata u Grčkoj.

„Ona se izjašnjava da je nevina, to mogu da vam kažem”, rekao je Mihalis Dimitrakopulos, advokat koji zastupa Kaili u Grčkoj.

Kaili, prema navodima advokata, nema nikakve veze sa finansiranjem iz Katara i to je njen stav.


Naveo je da Kaili „nije preduzela nikakvu komercijalnu aktivnost u svom životu”, prenosi Tanjug.

Kaili je bila među četiri osobe koje su tokom vikenda uhapšene i protiv kojih je podignuta optužnica u Belgiji, zbog navoda da su primali novac i poklone kako bi uticali na odluke Evropskog parlamenta u korist Katara.

Grčka je juče zamrznula imovinu Evi Kaili, a EP ju je suspendovao sa dužnosti.

Belgijsko pravosuđe izvršilo je više pretresa u petak u okviru istrage otvorene sredinom jula o navodnoj kriminalnoj organizaciji, infiltriranoj u srcu Evropskog parlamenta i osumnjičenoj za mešanje u politiku sindikata i korupciju preko Katara.


Federalno tužilaštvo je saopštilo da je izvršeno 16 pretresa u nekoliko briselskih opština i da su pretresi obavljeni „u okviru široke istrage za navodna dela kriminalnog organizovanja, korupcije i pranja novca”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR