Glas Javnosti

Potonuo najveći brod ratne mornarice Irana – posada se spasla

Svet
Autor: Glas javnosti

Zbog požara, koji je izbio iz još neutvrđenih razloga, u Omanskom zalivu potonuo je najveći brod iranske mornarice ’Karg’. Srećom, mornari nisu stradali, pošto je posada broda uspela da se na vreme evakuiše, prenose svetske agencije.  

 

Najveći brod mornarice Irana, dug 200 metara,  potonuo je rano jutros nakon što je sinoć oko ponoći na njemu izbio požar kada je jedan od motora eksplodirao iz do sada nepoznatih razloga.

 

Brod se u momentu izbijanja požara nalazio u blizini lučkog grada Jask u Omanskom zalivu, izvestila je američka novinska agencija AP, pozivajući se na pisanje iranskih novinskih agencija Fars i Tasmin.

Brod, na žalost, nije mogao biti spasen , a prethodnih dana plovio je otvorenim morem u jednoj ,,misiji za obuku“. Na društvenim mrežama mogu se videti fotografije na kojima se vidi brod kako gori i mornari u spasilačkim prslucima kako napuštaju palubu u plamenu.

 

,,Karg" je bio jedan od nekoliko brodova iranske mornarice koji je obezbeđivao podršku ostalim brodovima, a bio je i poletište za helikoptere.

Brod izgrađen u Velikoj Britanij i porinut je 1977. godine, a u sastavu mornarice Irana je od 1984.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR