Glas Javnosti

POTONUO BROD NA JADRANU: Putnici čekali spasioce na steni

Svet
Autor: Glas javnosti

Prilikom nasukavanja, i porom potonuća broda u akvatoriju Vinišća nedaleko od Trogira dve osobe koje su se nalazile na brodu prošle su bez povreda.

Pomorska nesreća dogodila se u sredu uveče oko 20 sati kada je Stanica pomorske policije Split od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dobila informaciju o nasukavanju broda u uvali Dražica na području Vinišća.

U policiji kažu da su raspolagali informacijom da je nakon udara broda u kopno došlo do prodora vode u brod pa se pomorska policija službenim plovilom uputila u uvalu Dražica kako bi pomogli osobama koje su se u trenutku nasukavanja nalazile na brodu.


"Dolaskom na mesto događaja policijski službenici su utvrdili da je brod u celosti potonuo, a na obali, tačnije na steni u mraku, nalazile su se dve osobe. Službenim plovilom su uspeli da se na siguran način približe obali nakon čega su ukrcali dvojicu muškaraca koje su zbrinuli, utoplili i ponudili im lekarsku pomoć", rečeno je u policiji.

Brodolomci su ubrzo policijskim brodom prebačeni u Trogir gde su ih sačekala kola Hitne medicinske pomoći, ali srećom nisu bili povređeni. O brodolomu je obaveštena lučka kapetanija koja će izvršiti uviđaj.Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR