Glas Javnosti

Posredstvom Tik Tok-a  na rođendansku zabavu došlo 2.500 ljudi, policija uhapsila 150

Svet
Autor: Glas javnosti

Na društvenoj mreži TikTok objavljen je, naime, video poziv za jednu rođendansku žurku u SAD, kojoj se odazvalo čak 2.500 ljudi. Policija je rasturila ‘divlju’ zabavu na plaži i uhapsila 150 ljudi. Ovaj video prilog je imao više od 180 miliona pregleda i to u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Sve ovo se, prema pisanju američkih medija, dogodilo na jednoj kalifornijskoj plaži na koju je korisnik Tik Tok-a pozvao ljude na svoj rođendan. Taj video prilog, koji je skinut sa mreže, u kratkom roku je imao više od 180 miliona pregleda. Na ovu vikend žurku na plaži Hantington (Huntington) u Južnoj Kaliforniji, došlo je oko 2.500 ljudi.  „To je bila prva zabava od izbijanja pandemije Covid-a“, izjavio je jedan od učesnika zabave za Njujork Tajms (The New York Times).

 

Već u petak je stiglo oko 400 ljudi, od kojih su neki započeli vatromet, zbog čega je policija  rasterala skup. Lokalne vlasti su dan kasnije upozorile učesnike rođendanske žurke da će pratiti šta se događa na zabavi i da se moraju poštovati važeće mere koje, između ostalog, u tom regionu zabranjuju upotrebu alkohola i narkotika. 

U subotu uveče, međutim, čak 2.500 ljudi došlo je na ovu kalifornijsku plažu, tako da je policija bila prinuđena da skup proglasi nezakonitim i u trenutku kada su se neki od učesnika zabave popeli na spasilačke kule, iz kojih se posmatraju plivači i čuva njihova bezbednost, počela da ispaljuje rakete. 

 

U gomilu okupljenih  ušla je policija čiji su pripadnici ispaljivali gumene metke, a na njih su mladi bacali flaše,kamenje i petarde. Zbog vandalizma je uhapšeno 121 odraslo lice i 28 maloletnika.

Posle ovog nemilog incidenta na širem području plaže oštećeno je nekoliko prodavnica, jedan spasilački toranj i više policijskih automobila.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR