Glas Javnosti

Posle korone, svet čekaju hibridni ratovi

Svet
Autor: Glas javnosti

Svet će se posle pandemije virusom korona sučiti sa novim izazovima, a ruski politički analitičar Anatolij Vaserman, najavljuje nove hibridne ratove kako bi se oslabili Rusija i Kkina

 - Upozoravam vas: vreme je da razmislite o tome kakav će svet postati posle trenutne pandemije. U njemu će preživeti gotovo sve: novi koronavirus gotovo da se ne može uništiti, već samo pogoršava već nagomilanu bolest - objašnjava Vaserman.

 

On smatra da epidemija slabi što će polako dovesti do smanjenja brojnih zabrana, ali da na jesen treba očekivati novi talas koji će dovesti do ponovnog vraćanja mera i pokušaja da se takav razvoj događaja iskoristi

Šp njegovom mišljenju, započeć novi hibridni ratovi kako bi se oslabili i opljačkali” politički rivali, među kojima su glavni Kina i Rusija.

 Istovremeno, Vaserman je primetio da će „Kina pokušati da igra drugačije“.

- Ona se sada oslanja na kupovinu američke imovine u EU, izazivajući ekonomski rat. Međutim, na ovaj način Kinezi smanjuju verovatnoću za vojnu konfrontaciju sa Amerikancima smatra on.

Međutim, na kraju, slična situacija izaziva "građansku svađu“.

S obzirom na ovakav razvoj događaja, Vašington će ponovo pokušati da neustavnim putem promeni legitimne vlasti u nekoliko regiona sveta smatra Vaserman.

 

Izvor: Webtribune

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR