Glas Javnosti

POSLE DVE GODINE POTRAGE ŽENA NAĐENA KAKO PLUTA PO MORU: Ribarima koji su je pronašli ispričala zastrašujuće detalje! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Porodica Anhelike Gaitan (46) dve godine nije znala gde se ona nalazi, a kako je vreme prolazilo gubili su svaku nadu. Tako je bilo sve do nedelje. Dva hrabra ribara videla su ženu koja pluta usred mora, oči su joj bile zatvorene i izgledalo je kao da nije živa.

Pronašli su je oko kilometar i po od obale Puerto Kolumbije, u departmanu Atlantiko, u Kolumbiji.

Iscrpljenu ženu sa znacima hipotermije spasao je ribar Rolando Visbal. Prvo joj se obratio na španskom, a onda i na engleskom, ne znajući da li može da ga razume.

Policija ispituje šta je radila u prethodne dve godine i kako je završila u moru.

Na objavljenom snimku vidi se kako se Visbal i njegov prijatelj Gustavo čamcem približavaju ženi koja pluta. U prvi mah su pomislili da je u vodi nekakvo deblo, a onda su shvatili da je žena u nevolji. Vukli su je prema čamcu pomoću konopca vezanog za pojas za spasavanje koji su joj prethodno bacili. Visbal jedva uspeva da je izvuče iz vode i podigne na brod. Umiruje je i daje joj vodu da pije, ali je ona vidno uznemirena i plače.

Kako se navodi, plutala je po moru oko osam sati i primljena je u bolnicu u stanju šoka. U međuvremenu, lokalni mediji su ušli u trag njenoj porodici. Ćerka Alehandra Kastiblanko izjavila je da dve godine nije znala gde joj je majka, ali je odbacila tvrdnje da je htela da se ubije zbog propale veze ili zato što ju je napao bivši ljubavnik.

Kastiblankova i njena sestra prikupljaju novac kako bi dovezle majku u Bogotu, gde žive, i nadaju se da če se „porodica pobrinuti za nju“.

Ipak, drugi mediji su preneli da je Anhelika bila 20 godina u vezi sa nasilnikom.

-Zlostavljanje je prvo krenulo tokom trudnoće, tukao me je. Tokom druge trudnoće se maltretiranje nastavilo i nisam mogla da pobegnem od njega jer su devojčice bile male. Više puta sam ga prijavljivala policiji, ali bi ga odveli na 24 sata i kada bi se vratio, nasilje se nastavljalo. Odlučila sam da odem posle brutalnog napada. U septembru 2018. godine mi je polomio glavu i pokušao da me ubije. Hvala Bogu, uspela sam da pobegnem- započela je svoju ispovest.

Dodaje da je živela 6 meseci u Barankili gde je završila u prihvatilištu za beskućnike. Tražila je pomoć, ali je ubrzo upala u depresiju.

-Nisam više želela da živim. Jedna žena mi je pozajmila pare za kartu i otišla sam autobusom direktno do mora. Sećam se da sam bila na obali, bila sam sama i odlučila sam da skočim u vodu. Pustila sam da me nosi nadajući se da će noćna mora uskoro prestati- rekla je.

Nakon toga je izgubila svest.

Posle svega, srećna je što je preživela.

-Hvala Bogu da sam živa, što mi je poslao spasioce. Vratili su me u život i odveli do bolnice gde primam neophodnu pomoć- zaključila je.

(Glas javnosti/Miror/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR