Glas Javnosti

POSADA LEŽI MRTVA NA 850 metara pod MOREM a delovi podmornice PLUTAJU POVRŠINOM

Svet
Autor: Glas javnosti

Indonežanska podmornica sa 53 člana posade, najverovatnije leži na dnu mora usled kvara, a zbog nedostatka kiseonika, svi članovi posade najverovatnije su mrtvi.

- Spasilački timovi koji traže nestalu indonežansku podmornicu pronašli su delove plovila, što ukazuje da je podmornica sa 53 člana posade najverovatnije potonula - izjavio je načelnik generalštaba ratne mornarice Indonezije Judo Margono, prenosi Gardijan.
 
On je rekao da su pronađeni delovi menahizma za ispaljivanje torpeda, bočica za ulje kojom se podmazuje periskop i prostirke za molitvu.

- Sa očiglednim dokazima za koje verujemo da pripadaju podmorinici, izgleda da je plovilo potonulo - rekao je admiral Margono.

Indonezija je podmornicu vodila kao nestalu u vodama severno od Balija, a sada bi mogla da proglasi podmornicu potonulom, bez nade da će naći preživele mornare.

Zvaničnici kažu da su količine kiseonika za posadu najverovatnije nestale rano jutros.

Ranije su indonežanske vlasti saopštile da su spasilački timovi locirali nestalu podmoricu na dubini od oko 850 metara Podmornica je napravljena da ide do dubine od 500 metara.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR