Glas Javnosti

PORAZ ZAPADNE PROPAGANDE! Rusija završila vojne vežbe, deo trupa se vraća u garnizone (FOTO+VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusko ministarstvo odbrane saopšilo je da se neke trupe smeštene na granici s Ukrajinom vraćaju u svoje baze nakon završetka vojnih vežbi, prenosi novinska agencija Interfaks.

Kako je rečeno, velike vojne vežbe nastaviće da se održavaju širom zemlje.

"Jedinice u južnim i zapadnim vojnim okruzima, koje su završile svoje misije, ukrcavaju se u vozove i na vojne kamione, i danas će se vratiti u svoje garnizone. Neke jedinice će se priključiti vojnim konvojima", rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Planirano je da se još jedna velika vojna vežba u tom regionu, koju zajednički izvode Rusija i Belorusija, završi 20. februara.

U operativno važnim oblastima svetskog okeana i vodama mora koje se nalaze uz teritoriju Rusije izvodi se serija pomorskih vežbi u kojima učestvuju brodovi, podmornice i mornarička avijacija“, dodao je Konašenkov.

Nakon toga je portparol Južnog vojnog okruga pukovnik Vadim Astafjev saopštio da su vojnici ovog okruga nakon završenih planskih taktičkih vojnih vežbi na poligonima Krima počeli da se vraćaju u svoje baze.

„Ljudstvo bataljonskih taktičkih grupa izvršilo je marš ka železničkim stanicama, gde je organizovan utovar vojne tehnike na ešalone. Teška gusenična oklopna vozila – tenkovi, borbena vozila pešadije i samohodna artiljerijska oruđa – utovarena su na platforme vagona“, rekao je Astafjev.

Poraz zapadne propagande

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nakon toga je na svojim društvenim mrežama objavila da će 15. februar 2022. godine će ući u istoriju kao dan propasti zapadne ratne propagande.

„Osramoćeni i uništeni bez ispaljenog metka“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR