Glas Javnosti

PORAST KRIMINALA U ŠVEDSKOJ! Sa dolaskom migranata BANDE na ulicama nekada jedne od najbezbednijih zemalja Evrope!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ulice Švedske pune su kriminalnih klanova,a stopa nasilja je utrostručena. Neki stanovnici Švedske ovo dovode u vezu sa tim što je Švedska primila veliki broj migranata koji su po gradovima napravili svoje  kvartove u koje čak i policija nerado zalazi.

Švedska je donedavno bila zemlja poznata po niskoj stopi kriminala, ali u poslednje vreme švedska policija se bori sa ukorenjenim kriminalnim klanovima.

Pucnjave i eksplozije postale su uobičajeni događaji u švedskim gradovima,a novoformirane bande se ne obaziru na zakone države  i imaju veliki  uticaj u četvrtima u kojima su formirane.

Novinarka Džoana Bekstorm Lernebl rekla je da scene u Švedskoj podsećaju na obračun mafije u kultnom filmu “Kum”.  

Članovi bande o kojoj je Lernebl nedavo pisala završili su na naslovnim stranama švedske štampe, jer su tokom sukoba sa drugim klanom postavili improvizovane barijere, zaustavljali automobile i tražili od putnika lična dokumenta. Švedska televizija razgovarala je sa mladićem koji se predstavio kao Samir i koji je rekao da su kontrolni punktovi postavljeni kako bi se “zaštitili žitelji i deca iz tog kraja”.

Primirje među klanovima dogovoreno je krajem avgusta, ali ne zato što je švedska policija uspela da utiče na to, već su se šefovi bandi našli u jednom hotelu u Geteborgu i dogovorili mir.

Predstavnici lokalnih vlasti u Švedskoj izjavili su da je to što ne mogu da kontrolišu kriminalne klanove “frustrirajuće”.

Kriminal na ulicama Švedske postao je glavna tema u medijima,a zamenik šefa policije Mats Lofing izjavio je da u toj državi ima najmanje 40 porodičnih bandi I dodao da “oni ne žele da postanu deo švedskog društva , već su došli da bi uspostavili svoj paralelni sistem vlasti”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR