Glas Javnosti

Поново пораст броја заражених у Кини, први случајеви корона вируса у Турској, Конгу и Боливији

Svet
Autor: Novosti.rs

У копненом делу Кине у уторак су потврђена 24 нова случаја корона вируса, што је за 19 више него претходног дана

Пекинг - У Кини је забележен пораст броја нових потврђених случајева корона вируса након четири узастопна дана пада броја заражених, што је резултат прилива људи из иностранства.

У копненом делу Кине у уторак су потврђена 24 нова случаја корона вируса, што је за 19 више него претходног дана, саопштила је Национална здравствена комисија.

Од тог броја, у 10 случајева вирус је дијагностикован код особа које су ушле у Кину, што је укупан број заражених који су дошли из иностранства повећало на 79, преноси Ројтерс.

У Пекингу је у уторак откривено шест нових случајева корона вируса, међу којима су особе које су допутовале из Италије и САД.

Ситуација у провинцији Хубеи, епицентру епидемије, наставила је да се стабилизује, па је шести дан заредом забележено смањење броја нових случајева.

У главном граду провинције Вухану у уторак је пријављено само 13 нових случајева, што је и укупан број у Хубеију.

Укупан број заражених у копненом делу Кине до уторка је 80.778, док је број умрлих достигао 3.158.


ПРВИ СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА У ТУРСКОЈ: ПАЦИЈЕНТ СЕ ВРАТИО ИЗ ЕВРОПЕ

 У Турској је потврђен први случај корона вируса, а у питању је мушкарац који се вратио из Европе, саопштио је данас министар здравља Фахретин Коца.

Он није желео да изнесе више детаља о пацијенту нити да открије из које је земље допутовао, због заштите његове приватности, преноси АП.

Коца је рекао да је пацијент у изолацији, а да су у карантину и чланови његове породице и друге особе са којима је био у контакту.

"Ако у држави постоји инфекција, она је веома ограничена. Коронавирус није јачи од мера које смо предузели", рекао је Коца.

ПРВИ СЛУЧАЈ КОРОНА ВИРУСА У КОНГУ

Конго је потврдио свој први случај корона вируса, а реч је о држављанину Белгије који је био позитиван на тесту и који је смештен у карантин. Тиме је број заражених у Африци повећан на 105 у 11 земаља, преноси АП.

Иако је број афричких земаља које су пријавиле случајеве корона вируса мали у поређењу са Азијом, Европом и Америком, стручњаци упозоравају да би ширење KОВИД-а на афрички континент могло бити катастрофално, с обзиром на то да многе афричке земље имају лоше здравствене системе.

ПРВИ СМРТНИ СЛУЧАЈ ОД КОРОНА ВИРУСА У ПАНАМИ

У Панами је регистрован први смртни случај од последица коронавируса. Како преноси ТАСС, жртва је 64-годишња директорка образовне установе.

Двоје њених колега су такође позитивни на вирус, а број потврђених случајева у земљи достигао је осам.

Министарска образовања Маруја де Виллалобос најавила је обуставу рада приватних и јавних школа у неколико региона.

ЗАТВОРЕНИЦИ У СЛОВАЧКОЈ ШИЈУ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ

Затвореници у Словачкој, након што је и у тој земљи потврђено присуство корона вируса, направили су око 7.000 заштитних маски током протеклих шест дана. Припреме за шивење маски почеле су 27. фебруара, а у седам словачких затвора производња је почела 5. марта, пренео је синоћ ТАСР. У Словачкој је до сада забележено седам случајева заражених корона вирусом.

У БОЛИВИЈИ РЕГИСТРОВАНА ПРВА ДВА СЛУЧАЈА КОРОНА ВИРУСА

Прва два случаја корона вируса потврђена су у Боливији, саопштено је из Министарства здравља.

"Министар здравља др Анибал Круз потврдио је прва два случаја вируса - у Оруру и Санта Kрузу", преноси ТА

Круз је рекао да је корона вирус потврђен код две жене које су се у Боливију вратиле из Италије.

Пацијенткиње су изоловане и стављене под медицински наџор.

ДРЖАВНА СЕКРЕТАРКА У БРИТАНСКОМ МИНИСТАРСТВУ ЗДРАВЉА ОБОЛЕЛА ОД КОРОНА ВИРУСА

Државна секретарка у британском Министарству здравља Надин Дорис оболела је од корона вируса, објавио је лондонски Тајмс. Како се наводи, Дорис, која се разболела у петак, а јуче јој је констатовано да је оболела од корона вируса, сада је у изолацији и опоравља се. Тајмс додаје да се она последњих дана састала са стотинама људи и да је била на пријему с премијером Борисом Џонсоном.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR