Glas Javnosti

Poljska uilaže 2,34 milijarde evra u odbranu, odnosno "ŠTIT ISTOKA"

Svet
Autor: Glas javnosti

Poljski premijer Donald Tusk, najavio je danas da će Poljska uložiti 10 milijardi zlota (oko 2,34 milijarde evra) u bezbednost svoje istočne granice, uključujući odgovarajuća utvrđenja.

- Doneli smo odluku da uložimo 10 milijardi zlota u našu bezbednost i pre svega u sigurnu istočnu granicu. Počinjemo veliki projekat izgradnje bezbedne granice, uključujući sistem utvrđenja, kao i takvo uređenje teritorije i ekološka rešenja, što će dovesti do toga da potencijalni neprijatelj neće moći da pređe ovu granicu - rekao je Tusk tokom predstavljanja plana odbrane i odvraćanja "Štit Istok" povodom obeležavanja 80. godišnjice bitke kod Monte Kasina.


On je dodao da je poljska vlada već počela da izdvaja pomenutih 10 milijardi zlota, kao i da su odgovarajući radovi u toku.

- Ovaj plan nacionalne odbrane i odvraćanja nazvali smo Štit Istoka. To će biti štit koji će nas zaštititi od potencijalnih agresora sa istoka i uplašiti neprijatelja, na 400 kilometara granice sa Rusijom i Belorusijom - poručio je Tusk.

Glas javnosti/V02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR