Glas Javnosti

Poljska diže ogradu na granici sa Kalinjingradom

Svet
Autor: Glas javnosti

Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov ponudio je Poljskoj građevinski materijal za izgradnju zida na granici sa Rusijom.

- Mislim da je, uzimajući u obzir cenu gasa, pečenje cigle u Poljskoj veoma skupo, ali mi imamo odličnu fabriku “Peti element” u Krasnoznamensku i spremni smo da im prodamo građevinski materijal, ako je potrebno. Čak i sa malim popustom – ironičan je Alihanov.

Gubernator je skrenuo pažnju i na reči poljskog ministra odbrane Mariuša Blaščaka, koji je mere za jačanje bezbednosti na granici objasnio činjenicom da je aerodrom Hrabrovo u Kalinjingradu otvoren za letove sa Bliskog istoka i Afrike. Prema rečima Alihanova, ovo je “nezdrava paranoja pojedinih Poljaka”.


Gubernator je dodao da ni tokom Svetskog prvenstva 2018. godine, kada je u regionu bilo mnogo posetilaca iz Afrike, nije bilo migracione pretnje za Poljsku.

- To su bili izolovani slučajevi, prevarenih pojedinaca iz Nigerije, iz Maroka, kojima je rečeno da je ovo najlakši način da se dođe do Evrope – odletite do Kalinjingrada, a odatle pokušajte da nekako pređete granicu peške. Sa naše strane, odavno već postoji zid. Ne možete tek tako doći do Poljaka – objasnio je on.

Poljske vlasti su početkom novembra počele da dižu ogradu od bodljikave žice na granici sa Kalinjingradskom oblašću, a prošle nedelje su najavile da će tome dodati elektronsku barijeru/ prenosr vestionline

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR