Glas Javnosti

POLICIJSKI ČAS I ZABRANA MUZIKE U GRČKOJ: Rigorozne mere važe na ova dva ostrva  

Svet
Autor: Glas javnosti

Na dva popularna turistička ostrva Grčka je danas uvela policijski čas i zabranila muziku kako bi suzbila širenje kovida-19, izjavio je zamenik grčkog ministra civilne zaštite.

Ove  nepopularne mere uvedene su na ostrvo Zakintos u Jonskom moru, gde je broj zaraženih uvećan za 69 odsto u odnosu na nedelju dana ranije, i za Hanju, grad na zapadu Krita, gde je broj novozaraženih porastao za 54 odsto.

Ograničenja uključuju noćni policijski čas i potpunu 24-časovnu zabranu muzike na svim mestima za zabavu.

Mere će stupiti na snagu sutra i trajaće do 13. avgusta, nakon preporuke komiteta stručnjaka za zarazne bolesti koji je savetovao grčku vladu, prenosi agencija Rojters.

 

- Pozivamo stanovnike i turiste u ovim područjima da se dosledno pridržavaju mera za ograničavanje širenja virusa - saopštila je agencija civilne zaštite.

Grčka je u sredu prijavila 2.856 infekcija kovida i 16 povezanih smrtnih slučajeva, čime se ukupan broj od prvog otkrivenog slučaja u februaru 2020. godine popeo na 503.885, odnosno 13.013.

Prošlog meseca, grčka ostrva u južnom Egejskom moru označena su tamnom crvenom bojom na kovid mapi Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti nakon porasta infekcija, što znači da se ne savetuju putovanja u taj region.

 

Grčka, koja pokušava da obnovi turistički sektor, koji je teško pogođen pandemijom korona virusa, bori se i sa talasom šumskih požara zbog dugotrajnog toplotnog talasa.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR