Glas Javnosti

POLICIJA UPALA U KANCELARIJE SEBASTIJANA KURCA, proveravaju i njegove saradnike dok je na SAMITU U SLOVENIJI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kancelarije austrijskog kancerala Sebastijana Kurca, pretresla je policija dok se on nalazi van zemlje na samitu u Sloveniji.

Austrijski mediji pišu da su pretresi vršeni i na privatnim adresama pojedinih funkcionera. Pretres je takođe izvršen u Ministarstvu finansija, pišu novine.

Ovi navodi, međutim, još nisu potvrđeni.

Pojedini članovi partije su saopštili kako je u pitanju "politički pritisak", posebno u trenutku kada se kancelar Kurc nalazi u Sloveniji na Samitu EU - Zapadni Balkan.

Pretražena su radna mesta i u kuće najbližih Kurcovih saradnika - portparola za štampu Johanesa Frišmana, koordinatora za medije Geralda Flajhmana i glavni stratega Stefana Štajnera.

Kako piše ''Standard'', oduzeti su i im i mobilni telefoni.

Pretresi, kako ističu austrijski mediji, imaju veze sa istražnim odborom parlamenta u vezi korupcionaške afere "Ibica" i istragom u vezi "Kazina Austrije".

"Prese" tvrdi da se istraga vodi u vezi navodnih plaćanja za "ulepšavanje" istraživanja javnog mnjenja dnevnom listu "Esterajh".

Zamenica generalnog sekretara OVP Gabrijela Švarc u saopštenju je ukazala da je više nekretnina osoba bliskih narodnjacima pretreseno.

Izrazila je zaprepašćenje što je već pre više nedelja novinarima najavljena ovakva akcija.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR