Glas Javnosti

Policija u Indiji upotrebila suzavac kako bi zaustavila poljoprivrednike (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Policija u Indiji danas je upotrebila suzavac da spreči hiljade poljoprivrednika da održe protest u glavnom gradu Nju Delhiju, pošto su ka indijskoj prestonici krenuli nezadovoljni minimalnim otkupnim cenama za svoje proizvode.

Policija je iz drona bacila suzavac na poljoprivrednike koji na traktorima i kamionima protestuju na jednoj od graničnih tačaka u severnoj državi Harijana, na putu koji vodi ka Nju Delhiju.

Snage bezbednosti su danas barijerama od ogromnih metalnih kontejnera, bodljikave žice, šiljaka i betonskih blokova blokirale više ulaznih tačaka u Nju Delhi.

Vlada je zabranila velika okupljanja u prestonici i ukinula internet usluge u nekim okruzima susedne države Harijana kako bi sprečila komunikaciju među demonstrantima.

Demonstracije su usledile više od dve godine nakon što je premijer Narendra Modi povukao sporne zakone o poljoprivredi koji su pokrenuli ranije proteste na kojima su desetine hiljada farmera kampovale oko Nju Delhija tokom oštre zime i razornog talasa kovid-19.


Farmeri su najavili današnju protestnu šetnju do Nju Delhija nakon što u pregovorima sa vladom nisu uspeli da postignu napredak u rešavanju spornih pitanja koja uključuju i više otkupne cene koje su im obećane tokom protesta 2021. godine.

Marš poljoprivrednika je poslednji u nizu takvih protesta koji traju više od dve godine, a u njemu učestvuje deo farmera iz nekoliko država na severu zemlje.

Udruženja poljoprivrednika se nadaju da ce naterati vladu da donese zakon kojim se obavezuje na veće subvencije ili garanciju otkupnih cena za njihove proizvode i time ispuniti ranija obećanja da ce udvostručiti prihode poljoprivrednika.


Razgovori između sindikalnih lidera i vlade u ponedeljak nisu dali rezultate, a poljoprivrednici su rekli da vlada odugovlači sa ispunjavanjem njihovih zahteva.

Ministar poljoprivrede Arjun Munda izjavio je nakon pregovora da su neka pitanja rešena, ali da je potrebno još razgovora.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR