Glas Javnosti

POLICIJA BRUTALNA na protestima u Minsku: Ispalili HITAC UPOZORENJA u vazduh, a HAPŠENJA SE NASTAVLJAJU

Svet
Autor: Glas javnosti

Beloruska policija pucala je u vazduh kao upozorenje tokom protesta u Brestu, izjavila je danas portparolka beloruskog Ministarstva spoljnih poslova Olga Čemodanova

Najverovatnije, odgovorila je Čemodanova na pitanje da li je to bio hitac upozorenja. "Ne poričemo. Pitanje je zašto je pucano u vazduh", rekla je portparolka i dodala da pretpostavlja da je policajac to učinio da zadrži demonstrante.

Belorusko ministarstvo unutrašnjih poslova ranije u toku dana potvrdilo je izveštaje da je suzavac upotrebljen protiv demonstranata u Brestu.

-Potvrđujemo da je policija koristila suzavac kako bi sprečila nezakonite akcije demonstranata. Nekoliko aktivista je privedeno zbog kršenja zakona o masovnim okupljanjima-, rekla je Čemodanova.

Prema izveštajima medija, u tom gradu je privedeno najmanje 30 ljudi.

Masovna hapšenja demonstranata u Minsku

Beloruska policija danas je sprovela masovna hapšenja učesnika opozicionog protesta u Minsku, a ljudi su bežali u obližnja dvorišta kako bi se sakrili. Policijski autobusi sa zatamljenim prozorima parkirani su duž avenije Nezavisnosti u tom gradu.

Posle spornih predsedničkih izbora u Belorusiji, održanih 9. avgusta, u toj zemlji izbili masovni protesti zbog navodne izborne krađe, kao i da demonstranti zahtevaju ostavku predsednika Aleksandra Lukašenka, koji je, po zvaničnim rezultatima, odneo ubedljivu izbornu pobedu.

(Glas javnosti/Blic.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR